Assalamualaikum. Now you're currently in my wonderfull blog :> PykaPykot ♥

Monday, 22 August 2016

Okay nampak tak gambar kat atas tu?? Okay kalau tak nampak click je gambar tu bagi besar dan awak awak awak dan awak boleh nampak apa sebenarnya gambar tu hihi bhoi

Sunday, 20 December 2015

BIRTHDAY WISHES

 


Thanks for those yang wish bfday aku dekat insta/twitter/whatsapp/messenger. Walaupun ada wish yang agak kurang asam takpe aku redho hahaha at least korang wish. Yang post gambar aku dekat insta pastu wish. Thank you gila-gila. Aku appreciate. Lagi ramai wish bfday aku lagi bagus tapi lebih elok wish kat media so that i can be a famous hikhikhik walaupun takda hadiah dari segi zahir. Aku langsung tak kisah. Janji aku terima hadiah dari segi batin iaitu persahabatan.

Sayang ampa suma!!


Saturday, 21 November 2015

Ore harap ore panda kecek kelate pah teley nasi kabu


This week aku makan Nasi Kerabu mama Mimi yang masak whuw finally dapat rasa Nasi Kerabu yang betul betul sedap. Sebelum ni aku beli kat kedai. Sedap jugak tapi bahan dia tak cukup macam yang mama Mimi buat. Semua complete! Yang kat kedai tu, sayur dia sikit. Kuah dia tak kick. Percaya atau tidak, aku habiskan satu pinggan tu hihihi gila tak? sumpah aku suka gila Nasi Kerabu.

Nanti mengandung kalau aku ngidam Nasi Kerabu. Memang aku upah mama mimi buatkan hahaha

Aku ni nak kata ada darah Pantai timur, memang takda langsung. Setitik pun takda. Aku lahir pun kat blah utara. Membesar kat blah Selatan. Mak aku orang Perak, ayah orang Kedah so aku ni mix Perak + Kedah tapi suka makan Nasi Kerabu hahaha

Bukan nak kata aku tak suka pasemboq/ nasi lemak royale/ nasi kandaq. Aku suka tapi tak segila Nasi kerabu. Nasi kerabu ni aku hadap hari-hari sumpah tak jemu. Mungkin sebab budu hahaha entahla. Citarasa masing-masing kan. Elak dapat suami ore kelate jah nim hihihi naahh boleh doh kecek kelate sikik sikik kuikuikui

If you guys nak order. Boleh la contact si Mimi ni. Click ja kat mana-mana nama dia tu. Dapatla contact dia hiks!

#PikaGilaNasiKerabu