Semoga Nur Afiqa jadi host yang meletop, journalist yang berjaya dan dimurahkan rezeki :>

Tuesday, 13 February 2018

Viral


Baru2 ni kan AJL32 dan Hael Husaini menang tempat pertama bagi keseluruhan kategori. Tahniah! 😄 tapi itu bukan cerita utama yang aku nak sembang kat sini. Kalau korang perasan di akhir rancangan AJL32, Hael menyanyi lagu Jampi dan Iqram Dinzly tetiba naik stage menari dengan baju kuning HAHAHA dan aku sempatla record dengan sekali aku ketawa besar.

Terus aku post kat Twitter --Click to view the video-- dan aku tak sangka dapat sambutan gila kentang! tapi RT tak banyak mana cuma aku amaze bila video aku ni sampai masuk Oh Bulan! / Kini Viral whuw 😎 tahu haritu aku record muka aku sekali HAHAHAHAHAH 😂 


OKAY BYE!

Wednesday, 31 January 2018

Ego perempuan

Hari ni aku nak bagi pandangan pasal ego perempuan. Especially bagi pasangan bercinta yang selalu gaduh sebab ego memasing tinggi kalah Burj Khalifa. Memasing tak nak kalah pulak tu weh aduhlahai *tepuk dahi*

First and foremost (ciwah fefiling acknowledgement novel omputih gitchew), aku nak pesan kat kaum lelaki bila kau tengah hadap awek kau tengah ego. Kau iye kan je. This time, you cannot say no even though salah dia tapi kau chill je dulu.

Trust me, dalam perbalahan ni, awek kau tahu je tu salah dia cuma dia tak boleh terima kenyataan so dia nak rasa dia betul so kau biarkan je dia menang, kau iyekan je apa dia cakap dan kau ikut je apa dia cakap.

Ikut apa yang dia cakap maksud aku tu bukan dia suruh kau murtad, kau murtad. Maksud aku, dia suruh kau mintak maaf atau mengaku itu adalah kesalaha kau. Kau mengaku je atau dia kata jangan keluar lepak malam ni, ye kau iyekan je.

Tapi lepas beberapa minit keadaan dah reda, dalam keadaan kau sedang memujuk dia, kau bagi la ayat ayat deep. Bukan ayat-ayat pedih yang memarakkan api kemarahan dia balik. Nada lembut je beserta manis but in the same time kau boh sekali ayat makan dalam. Padu punya! Tak perlu maki-maki, tak perlu tegking-tengking, baling-baling barang. Perempuan ni lemah kalau kau berlembut dengan dia.

Percayalah, lepas kau smash dia dengan ayat deep kau dengan nada lembut kau tu, 15 minit lepastu dia akan sedar kesalahan. dia. Sesilap dia balik mintak maaf kat kau tanpa kau suruh. Masatu, kau buat-buat je la tanya dia, kenapa cukcam mintak maaf? Salah cukcam apa ye? so awek kau akan sedar kesalahan dia dan lepasni dah tak nak melenting ikut perasaan. CONFIRM!

Setiggi tinggi ego perempuan ni, tinggi manalah sangat walaupun ketinggian dorang bawah 150cm kuikuikui. Korang boleh je handle cuma korang tak tahu cara dia. Plus, kalau korang dah mulakan dengan kekasaran atau menggunakan kata-kata kesat dalam relationship tu, ha awek korang pun akan buat benda yang sama la.

Ingat! perempuan ni never grow up bro! Manja dorang tu, kau je boleh rasa dan control cuma cara kena betul je. Yes perempuan complicated tapi kau jangan complicated kan lagi. Dia jadi api, kau jadi air bukan minyak! mahupun orang minyak 😜

Sekian!

Monday, 29 January 2018

Update!

Hey blog! lama dah tak bebel pasal life aku kat sini. Kalau tak selalu bebel kat sini tapi tulah sejak perkembangan zaman teknologi makin lama makin canggih di mana sekarang dah boleh update story through insta story so aku pun macam 'bye bye blog' seperti kacang melupakan kulit.

Hm hambarnya mukadimah 🙇 hm biarlah!

So next, perkembangan aku takdalah banyak sangat. Just finished my degree and currently sedang ternak lemak kat ladang katil aku sendiri hewhewhew bosan nyew hidup...... 😒

Tapi, macam biasa la kalau dah baru lepas habis belajar, apa lagi? duduk bilik, memerap, layan movie yang sekarang aku tengah layan cerita Riverdale and Dia 😊

Macam takda topik hari ini. Yelah kira mukadimah je ni hehehe esok sambung. Bye! :)