Assalamualaikum. Now you're currently in my wonderfull blog :> PykaPykot ♥

Friday, 11 November 2011

kalau Pyka kahwin macam mana??

Bangun pagi pukul 7am ayah bising sebab tak pegy sekolah :/ eh bukan tak pergi sekolah tapi memang sekolah bagi cuti,nak SPM kann..ayah pulak tak tahu tu yang bising . Okay tu satu kacau Pyka tengah tidur lene pastu 15minit lepas tu Yusri call..die ajak pegy rumah die pukul 9am sebab kakak die nak kahwin,Pyka pun pegy lah lagipun kakak die mintak tolong tangkap gambar masa nak akad nikah tuu..sampai je kat rumah Yusri,terus kakak Yusri ajak masuk bilik pegantin..wooaaa :O tengok pegantin die lawa gilaa..haa yang dalam gambar tula pengantin perempuan <3 :) lawa kann??.masa tangkap gambar dorang dua akad nikah,pembatalan air semayang Pyka terus terfikir "kalau aku kahwin macam mana ye??,siapalah suami aku nanti" HAHA tadi pun pegantin lelaki akad nikah sekali je,tade salah apa apa pun..okay macam macam yang Pyka fikir..ala korang pun macam tu jugakkaann?? hehe dah tangkap gambar semua time makan pulak :) time makan,Pyka makan dengan family Yusri pastu Yusri suruh Pyka tanya pasal kerja kerani kat tempat ayah Pyka kerja sebab ayah Pyka ada cakap kat yusri kalau nak cari kerja cakap kat die je tu yang Yusri tanya tibe tibe papp!!.terus abang Yusri bersuara.. 'haa kalau nak masuk minang cakap je kat pakcik' ..waterfork!!.heh pandai pandai je lah abang Yusri neyh..apa lagi terus Pyka cakap 'mau sawan setahun kalau yusri masuk minang' Yusri pulak buad muka mata hitam naik atas..ee simpang 44 lah kahwin dengan die..


btw Selamat Pegantin baru kepada kakak Yusri <3 harap kekal sampai anak cucu :) tunggu Pyka kahwin pulak kayh muahahaha

Thursday, 10 November 2011

last day with form5 before SPM :)

Wheee..last day dengan dorang semua :') rasa sedih pulak tapi inilah yang Pyka nak..sebab apa??sebab Pyka nak keluar cari kawan lain lah :) bukan dorang tak okay ala tengok gambar pun kiteorang macam adek beradik kann??.kalau ada kawan kat Puncak Alam je pun tak boleh jugakkan :P tadi dengan dorang semua kemas bilik peperiksaan dan Pyka??haa sebok tangkap gambar orang sana sini :D tak tolong tapi tolong sikitsikit je :) hehe . Kiteorang kemas kemas bilik sebab Isnin ni 14 November 2011 da start SPM >.< ohh!.tak sanggup rasanya nak menghadapi tapi nak habis cepat SPM :/ Pyka tak nak lost contact dengan dorang semuaa . Pyka sayang kawan kawan Pykaa :( hmm I never forget this moment with 5Gigih :) muaaahhh :*

Okay lepas semua habis kemas bilik peperiksaan..semua bergerak pegy bilik guru cari cikgu yang dah banyak berkhidmat untuk kiteorang bagi kiteorang tak gagal dalam satusatu subjek..haa kalau da part mohon restu mula lah semua nangis nangis :') nangis bukan sebab kene marah dengan cikgu tapi nangis sebab terlalu berterima kasih kat cikgu da mengajar kiteorang :')


Cikgu yang first Pyka nak jumpa Puan Rohayah,Cikgu Math kat tuition sebab cikgu Rohayah da banyak bantu Pyka dalam Math..Cikgu Rohayah ajar Pyka sampai Pyka mahir Math <3 wheee Thank Yoouu..Pyka nangis okay bye >< pastu pegy jumpa Cikgu Azmilah,Cikgu Science kat tuition Pyka :) okay Pyka nangis lagi >< Cikgu ney lagilah banyak sabar dengan Pyka..yelah Pyka banyak tanya soalan di luar jangkaan tapi Cikgu tetap terangkan dengan elokelok :) hehe lepas tu kiteorang jumpa dengan semua cikgu yang pernah ajar kiteorang,kiteorang tahu kiteorang banyak buad salah,kiteorang nakal dalam kelas tapi nasib baik time kiteorang mintak maaf cikgu nangis sekali :') baik hati cikgu :) hehe Okay time nak tunggu dorang semua mintak maaf dengan Cikgu Shurni tetibe Pyka ada nampak budak f5 aliran sastera nak mintak maaf dengan cikgu mana tah,tak sempat budak f5 tu nak bukak mulut da cikgu tu terus mintak nombo surat beranak HAHA kesian budak f5 tu baru nak mintak maaf da kene tuntut nombo surat beranak..hina betul but lastly cikgu tu kata 'cikgu da maafkan korang semuaa,dah tapaya cakap apa apa,cikgu nak simpan air mata ney untuk tengok result korang nanti' :')
  wooaaa..ayat cikgu tuu menusuk jantung..cikgu Puncak Alam luaran nampak brutal tapi dalam dalaman lembut such as gulagula kapas ouhh :')

Okay lepas sesi mintak maaf dengan cikgu dah habis,dengan kengkawan pulak..haa tang kawan kawan ney ada yang jugak ego tak nak langsung pegy mintak maaf,tunggu orang datang kat die mintak maaf hmm tah lah manusia manusia and yang paling best Pyka dengan Medina mungkin da takda apa apa salah faham :) wheeee <3 btw korang semua good luck and wish me luck kayh??. :)

The concluison is lebih baik kita meminta maaf dengan orang daripada memaafkan orang :')

Friday, 4 November 2011

Math dan Yusri

Harini aku terkejut sebab tetibe ada beberapa orang perempuan..tak berapa kenal sangat die,jumpa kat tusyen tegurtegur cemtu je lah hahaha..die pun budak teater erm die tanya pyka dapat berapa trial SPM ? Math okay tak, itulah inilah macam polis -.- okay tapi takpe,tak salah kann :) cuma yelah result tak berapa okay..tak syiiookk lah kalau nak jawab soalan die tu kann :( at last pyka jawab tak berapa nak pandai..tup!.tup!.tup!.die mintak pyka ajar die Math :O gila!!.pyka cakap lah tak reti then die kata pyka tipuu sebab die tgk pyka pandai Math dalam list dan dia kata Cikgu Anuar ada puji..oh noo!.*yusri baca mesti die nak muntah* at last pyka ajar jugak die..ajar die senang je sebab otak die jenis cepat tangkap. Alhamdulillah..die kata senang nak faham pyka ajar :) okay agak kembang dah time tu :D dan die suruh pyka ajar die lagi tapi pyka kata sifu pyka Yusri,Yusri lagi pandai Math but in actual fact i'm not excellent yet in Math :/ jyeeaahh! hahaha

haa cakap pasal Yusri dari tadi..tahu tak,Yusri tadi naik atas pentas..amik anugerah..die menang futsal peringat Daerah kot :/ dan die dapat permain terbaik pasukan dan permain terbaik keseluruhan :) tahniah Ahmad Yusri :) nasib baik kau kawan dengan aku kann,kalau kau tak kawan dengan aku..kau tak dapat anugerah ney :P HAHA ney fakta!.btw bukan salah aku tak bawak camera nak tangkap gambar kau amik hadiah kat atas stage tapi kau yang inform salah,kau kata hari Isnin tengoktengok hari Jumaat so lain kali je lah kaayy :) fyi aku ada jerit nama kau time kau amik hadiah??dengar tak??tak dengar??kay kau pekak :D