Assalamualaikum. Now you're currently in my wonderfull blog :> PykaPykot ♥

Thursday, 29 March 2012

Jatuh dari tingkat 4 -,-


Nampak tak calarcalar and kemikkemik kat cover tabs tu?? haa nampak kay bagus .Kalau kauorang nak tahu actually tabs Pyka jadi cenggini sebab jatuh dari tingkat 4 -,- .Kay cerita die cenggini. Time tu kat rumah,Pyka kalau kat rumah tade buat apa,duduk jelah dalam bilik texting dengan budak hot tuu haha .Sementara mau menunggu budak hot tuu reply,Pyka letak tabs ney atas katil and pergi dapur jap lepas 5minit tu masuk bilik balik nampak adek Pyka si Shahid buang tabs kat tingkap bilik Pyka. Depan mata Pyka kay,depan mata Pyka. Berderau jantung hati limpa hempedu semua ney. Takda nak cakap apa dah,terus berlari turun bawah cari tabs. Dah jumpa terus belek belek tabs,tengoktengok ada calar and kemik kat cover belakang mungkin masa jatuh kene pasu jiran bawah. Shitooo tapi nasib tak rosak apa apa cuma kemik and calar je err dek,nasib kau yang bongsu,adek yang aku sayang kalau tak memang aku campak kau dari tingkat 4 pulak -,- .Bukan seringgit dua dek haiihh . Biasalah kalau tak dengar ayah bebel memang tak sah,nasib mak diam kan je yelah mak tahu salah anak bongsu kesayangan die tuu.


Nasib jugak lah screen depan takda calar atau retak,kalau tak memang kene tiau dengan ayah sebab letak letak meratarata tapi bukan salah Pyka,adek Pyka tu yang masuk bilik,naik atas katil terus buang tabs dari tingkap haih . Mungkin screen depan tak da apa apa sebab ada cover tabs luar hmm .Kay dah Assalamualaikum

Tuesday, 27 March 2012

Ekspo UiTM Shah Alam :>

Padang UiTM Shah Alam,pergi sana sebab ada Ekspo UiTM tapi bukan kat padang ney lah ekspo die. Ekspo tu kat dewan die hihi .Saja ja tangkap gambar,Pyka tak boleh kalau pergi mana mana tak tangkap gambar apa apa xD. Kay dah stop!.



Mana Pyka??.Carilah haha .Ramai ouh orang kat Ekspo tu,Pyka punya shawl naik serabai err --' .Biarlah janji course yang Pyka nak,Pyka dapat tahu lebih detail tapi result SPM Pyka tak lah sehebad mana .Adekadek yang belum terlambat nak amik SPM ney BI korang kene target tinggi,kalau BI dengan Math korang teruk,susah korang. Tengoklah Pyka,Math dah okay tapi spoil BI haa tak kemana weyh .Result korang serupa macam tak ada A langsung :/ .Tu je lah nasihat Akak Pyka . Eceehh haha xD.

Jalanjalan sana sini jumpa Siti :D yeay!!.haha .Tak sangka ouh tapi aloo gambar kitaorang pulak kabur -,- Yusry ah ney tak reti setting camera muahaha .Salahkan orang pulak kan padahal nak cepat ala takpelah macam lepas ney tak boleh nak bergambar lagi kan :>

Yaaa yeppiyeppi :> Kami budak Puncak Alam yang paling kecoh kat atas stage kaunselor tuu haha .Sekali gelak semua pandang sebab bising sangat haha .Last2 turun bawah jalanjalan hihi

Jalanjalan tu kitaorang pergilah booth yang ada aktiviti. Kitaorang pergi booth Sc Sukan,die cek tinggi berat kita sesuai atau tak,Glukosa kita,tekanan darah kita semua lah .Pyka punya berat dengan tinggi tak sesuai sebab Underweight so kene beratkan badan -,-

Wheee bergambar dengan budak Add Math A+ muehehe .Ini budak betulbetul otak Math xD .Terjumpa pulak Qayyum kat sana terus bergambar xD .

Pukul 3.30pm kitaorang blah dari Ekspo tu then terus pergi Jusco Bukit Raja :> .Pergi sana sebab nak teman si KN beli Gundam,permainan apatah haha budak lelaki kan,memacam lah .Pyka,Yusry dengan Nabil teman je lah hihi .Tengoklah si Yusry tu buat muka bila ajak bergambar -,- . Ngeng punya kawan haha

Yaaa Razs tak ikut so dapatlah menggatal kejap dengan abang tengkorak :> hihi .Handsome tak?? muahaha .Lagi best date dengan abang tengkorak sebab hati kita pun tak lah disakiti eceehh haha. Kay tu je pasal Ekspo UiTM Shah Alam :> .Bobooii. Assalamualaikum.

P/S: Belajar lah elokelok.

Tuesday, 20 March 2012

Tomorrow is a MYSTERY is means.......


21 March,apa ada pada 21March??.befday kah?? eyh no lah,amik result SPM doe. Sebenarnya kan ,actually kan ,eventually kan ,unfortunately kan,mostly kan ,probably kan, Pyka tak rasa apa apa nak amik result esok tapi apa yang merisaukan Pyka,Pyka tak dapat nak sambung belajar kat mana mana U. Nak U,nak U taknak yang lain bukan Pyka kata selain dari U tak bagus cuma budakbudak U kan ramai boy handsome,ramai budak nerd,ramai budak comelcomel hihihihi :D boleh cuci mata kan haha .

Pyka dah dapat agak apa Pyka akan dapat nanti,sebab apa??. Guna ilmu kah??. Eh no lah,Pyka masih waras lagi,cuma masa jawab tu dah tahu berapa dapat. Look,Math paper 2 da salah kira frequency yang kat graph tu. Kalau frequency salah,sah sah graph pun salah pastu kira median pun salah. Daaammmnnnn!!. Kat situ 5marks bye bye -,- shitoooo tu kat graph je belum lagi yang lainlain :'/ time buat Math otak ting tong tu yang salah kira frequency,otak ting tong sebab otak dah rush hafal untuk BM,BI and History without sleep in 3 days :/ sebab study lastlast minit :D haa amik kaaauu,padan mukalah kan hahahahahah.

History pulak semua keluar pandangan dan pendapat -,- shittoooo. Punya Pyka hafal semua fakta dan huraian malam tu sebelum exam pap!.esoknya semua keluar pandangan and pendapat :/ arrrgghh. Pyka hafal tapi tak faham pun acano nak jawab soalan cenggitu??. Yeeaahh memang semua orang akan tersenyum bila dapat soalan macam tu bila SPM tapi bagi Pyka??.patah seribu beb :/ Pyka lemah gila bab bagi pendapat dengan pandangan ney,buktinya <klik sini> arrgghh!. Hampir 90% soalan History macam tu,yang feel Pyka jawab pasal Malayan Union tu pun 2soalan je -,- .kay bye!.

Science Pyka careless :/ soalan punya senang Pyka boleh salah jawab,Science paper satu cek dapat 30 je :/ Yusry dapat 40++ .Kalau tambah dengan paper 2 haa tak sampai A atau B pun :/ so C lah jawabnya. Seni subject tambahan Pyka,bende yang senang tapi careless jugak,kat paper 2,lukisan tu Pyka tak buat line kat atas stage -,- so tak nampak hidup stage die,nampak macam object berdiri atas dinding :/ daammnn. Confirm tolak markah . Haisyoo

Ekonomi,Perd,Geo,Agama,BI,Seni dengan BM macam okay tapi Pyka target B atau C sajaa hihi. Alhamdulillah apa Pyka hafal semua masuk yelah mana tak nya hafal semua fakta dan huraian setiap bab tapi tak faham pun tak guna jugakkan??. Kisaaaahhh?? haha janji save dalam otak cuma keluarkan saja bila dapat keywords die hihi . Tapi ada silap sikit arghh biarlah hahah. Past is past right??. :)


Today is Tuesday. Tomorrow is Wednesday. Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a MYSTERY :) . The words of TOMORROW IS A MYSTERY is means whats going to happen tomorrow,so stop worrying about it hihi Pasrah jelah, redha jelah, terima jelah,tawakal jelah apa yang dapat esok haha. Apa Pyka dapat tulah usaha Pyka :).

Tuesday, 13 March 2012

Lesen

Pyka senyum terlampau kah?? Mestilah sebab kelas yang menghitamkan kulit dah habis hahah xD .Masa datang Pyka jumpa kawan Azim je,kay takpelah tu jelah kawan yang Pyka kenal masa datang kelas motor petang tadi tetibe pap!.Azim kata 'tu geng kau' .Waahhh Syukur,Nabil,Que terus kitaorang 'hoi!, hai!,Sarep Dol!, YB, Hidung!' haa semua nama bahan naik haa bila dah sekepala jumpa habislah ken :) yeaahh. Masa test motor tu Pyka sumpah lupa semua isyrat tangan but Amir(hidung) yang tengah on the phone tu kata 'takpe,aku guide kau' plus Que(YB) yang pakai baju purple tu pun kata 'nanti kitaorang ajarlah' haaa Saya budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan :) hihi .And last Pyka dapat jugak ingat isyarat tangan jalan raya dengan ingat jalan xD hihi Thank You guys :')

Monday, 5 March 2012

Assalamualaikum Terengganu :)


Motif gambar kat atas??.haa Majlis Akad Abang Khairil ,malam 8March . Ececeh gambar tu Pyka pulak yang senyum lebarkan daripada Abang Khairil :D HAHA yelah mana tak nya tumpang gembira tengok orang nak angkat nikah ney,lagilagi sepupu kita :) lagilah berbungabunga hati. Yess memang dah lama Pyka tunggu Abang Khairil naik pelamin . Tu yang senyum cenggitu tu hihi


Dimana majlis akad nikah tu diadakan?? D: .Guys say Assalamualaikum Terengganu :) haa kat Terengganu lah :). Pyka pergi Masjid Terapung masa malam so tak berapa nampak sangat bila Pyka tangkap gambar,Pyka guna lens cikai je hihi. Pergi Masjid ney pun time nak balik KL,ajak ayah tidur Ganu lagi ayah kata ayah nak kerja hmm Kay dah tersimpang mana dah cerita neyh haih -.-


Yaaahh,tanda tangan sjil nikah kot :/ Pyka pun tak pasti hikhookk. Pyka tangkap gambar je haha Abang,semoga abang kekal sampai ke anak cucu,nanti Pyka kahwin datanglah pulak kay :)


Hihi 9March,sanding Abang Khairil pulak :) .Ni Pykadengan kakak abang Khairil :) kak Asmah,she's so cute >< kalau lepak dengan die confirm korang gelak gelak gelak dan gelak je haha :D . Banyak lagi gambar hantaran tapi malas nak masukkan hihi. Separuh Pyka masuk kat Facebook,separuh Pyka masuk kat Blog so fair kan?? haa rajinrajinkanlah godekgodek gambar Pyka kat Facebook Pyka kay :)


Ni hantaran dari Pyka,Halwa bunga :) Pyka buat taaaauu,penat dari malam ke pagi,pagi ke petang,petang ke pagi haa ney kalau tak kekal anak cucu memang Pyka sumbat Halwa ney kat mulut dorang :D . *HalwaBunganeytempahlah,Pykatakretibuatpunhihi :)


Haa lepas kenduri kahwin,Pyka dengan family pergi cari SATA,you know what?? .Bukan Aliff Satar kaayy,ala yang segi tiga tu,isinya Ikan,Kelapa dengan apatah .Kay Pyka pun baru tahu 2hari lepas haha kalau tak,tak tahu yang ada wujudnya SATA neyh hihi .Ramai kata Sata sedap tu yang cari tu .Tengoklah aksi kakak tu membakar Sata,penuh dengan kasih dan sayang hahaha lailailailai Sata Sata Sata XD .


Jalanjalan sampai lah Pasar Payang,kat sana tup tup tup jumpa Telur Penyu :) yeeaahh jumpa je Telur penyu terus sambar,keluarkan camera,suruh ayah amik gambar dengan Telur haha taksub kan Pyka?? kisah apa. Kay tengoklah kat Facebook gambar Pyka dengan telur Penyu hihi .


Eh jap,before korang nak tekan 'X' tengok gambar lepas Pyka merenjis pengantin :) hihi .Secocok kan dorang??.Yeaahh ada gambar Pyka dengan dorang lagi tapi macam biasa ada kat Facebook :) hihi .Banyak lagi gambar tapi one by one lah masukkan,Pyka pun busy dengan jadual Pyka,ney pun update blog dengan perut lapar,nak pergi makan dah pukul 12.12am -,- takooooot. Kay tada hantu pun lah haih



P/S: Sayangilah Kuala Terengganu :)