Assalamualaikum. Now you're currently in my wonderfull blog :> PykaPykot ♥

Thursday, 22 December 2011

HAPPY BIRTHDAY AYAH :')



Haa siapakah dalam gambar tu?? o.O . Okay tu lah ayah Pyka yang Pyka kata Handsome tu :') Tampan tak?? hehe tampan kann?? tengok lah pulak siapa sebelah die hehe . Okay Pyka tak lawa :) tahu dah . Sebenarnya nak cakap
H A P P Y B I R T H D  A Y A Y A H :')
Haa 21Dec befday ayah :) 18Dec haritu befday Pyka kann??.biasalah kalau dah anak ayah,mestilah semua nak sama sama hehe . Befday ayah celebrate kat Subang Prade,Kenny Rogers,takda siapa belanja ouh..duit ayah jugak guna :/ tapi tapi cake kitaorang beli sendiri taauu tapi kecik je lah sebab duit Pyka dengan adek adek alahaaii ~ mana nak mampu beli cake mahal mahal kann :/ . Last,sayang Ayah ketat ketat muaaahh . One more sempene befday ayah,ayah nak bawak kitaorang pegy balik kampung then Genting and Gambang (sepatutnya anak lah kan bawak ayah jalan jalan ney terbalik pulak -.-) Apa apa pun tak sabar balik kampung kat Perak mau amik buaahh .Boooiii jumpa kat sana kayyy :)

Tuesday, 13 December 2011

Semua tentang dirimu ku buang dalam plastik sampah XD


Semalam Pyka kemas bilik sebab nak masuk katil baruu <3 wink wink . Masa mengemas tu Pyka buang apa yang sepatutnya di buang dan tu haaa..kat gambar tu nampak tak??.dalam plastik hitam tu ada buku latihan SPM,Nota SPM,Paper Exam untuk SPM and semua pasal SPM lah senang >.< haa banyakkan??.tak sangka ouuhh 2 bag plastik sampah tu :) hewhew rajin tak Pyka study *takstudypunsebenarnya* . Dulu barang dalam plastik sampah tu lah yang temankan Pyka malammalam sampai 3-5 pagi but now semua tentang dirimu ku buang dalam plastik sampah XD kasihan . Pyka dah habis SPM 8Dec2011 err korang dah habis??.and please lah dengki dengan Pyka yang dah habis SPM ney..please :D hehe so kepada sesiapa yang calon SPM 2012 tu dah beli baju sekolah semua?? muehehe bersiap sedia lah dengan bakal boyf and girlf korang yang sentiasa menemani korang malam malam muahaha . Korang yang belum amik SPM,do the best and be the best,make your parents proud of you :) belajar elok elok taauuu,SPM sekali dalam seumur hidup .

Tuesday, 6 December 2011

Amik paper Ekonomi lambat -.-

Okay gambar kat atas ney jam kan??. Tapi jam gambar Perry Platipers *tak tahu lah nama die betul ke tak ejaan die kann . Cartoon ney Pyka suka tengok . Okay stop.sambung cerita yang utama,semalam study Ekonomi sampai pukul berapa tah,tidur pukul 4.45am -.- bangunbangun esok dari tidur,keadaan kat luar dah terang gila . Tengok jam Oh God!!.dah lambat amik paper Ekonomi -.- bangun je terus capai satrika nak iron baju sekolah tapi ayah Pyka nak tolong satrika kan,mak pulak tolong siap kan sarapan . Mandi semua pakai baju sekolah yang ayah dah tolong iron kan and yang best time pakai stoking sekolah ayah Pyka sarungkan tudung sekolah Pyka :) memang best sangatlah kan,memang da tahap teruk gila la kan lambat tu >.< hati rasa dup dap . Pyka kata kat ayah nak pinjam motor LC die sebab laju sikit,cepat sampai tapi ayah tak bagi sebab die kata takut Pyka tak selamat sampai sekolah . Okay takpe . Ayah risaukan Pyka . Ayah yang sayangkan anak die :) . Sampai sekolah berlari secepat mungkin ke dewan exam  . Tengok takda orang . Pelik jugak kan :/ . Mana mereka semua??. Papp!!.jumpa Lokman dengan Hafiz . Tanya dorang mana budakbudak yang amik Ekonomi and dorang cakap,lambat lagi Ekonomi,start pukul 11.15am kann . Dorang dua datang sekolah cepat sebab nak study . Okay Pyka tengok jam pukul 8.05am --' . Tadela Pyka ingatkan start Ekonomi pukul 8am rupanya pukul 11.15am --' . Bangun tadi pun tengok jam pukul 7.45am tu yang gelabah sardin siapsiap nak amik exam Ekonomi -.-' sebab ingat exam Ekonomi start pukul 8am. Punyalah ayah mak gelabah sardin siapkan Pyka tadi . Kesian dorang :/ then Pyka Call ayah cerita perkara sebenar . Biasalah kalau orangorang tua,tak bising tak sah tapi maknanya die sayang kita kann :) . Okay now pukul 10.30am buad entry ney so nak siapsiap pergi exam Ekonomi . Booooiiii

P/S: Korang yang nak amik exam besar macam SPM ney kene lah alert,jangan careless macam Pyka :/ . Lepas ney bende ney takkan berulang lagi >.< haih

Saturday, 3 December 2011

rempit style XD



okay look at the picture :) haa amiklah pengajaran..kita orang melayu kann??.so tulis lah elokelok bagi senang orang nak faham jangan tulis macam wemmppiitzz style  :/ orang bukan saja tak faham malah orang fade up nak baca..lagi satu korang bukan nak jimat masa lagi bazer masa and menukarkan bunyi sesuatu perkataan yang menarik kepada tak berapa menarik ada lah,contoh:
--> suka - sukew
--> aku - aquew/aq
PENERANGAN: Yang ney pulak memang lah singkat tapi cuba korang baca betulbetul jadi akiu kann :/ so betulbetul lah tulis perkataan tu .
--> dekat mana - at new
PENERANGAN: New??new kan dalam bahsa eng 'baru' --' haiyaa kenapa letak kat situ beb??tulis lah betubetul sayang.
-->
  itu lah - tuw arh / too arx / to aa
PENERANGAN:
Okay yang ney pulak,korang bayangkan macam mana lah kalau orang matsaleh terbaca ayat korang yang ney,mesti dorang kata kita tak pandai berbahasa eng yelah guna bahasa die di tempat yang tak betul padahal kita bukan guna bahasa die pun jadi,kita punya maruah pun tercemar so guna lah bahasa kita yang sebenarnya :) kan lagi bagus guna ejaan yang betul bagi bahasa kita :)

Okay,Pyka buad post ney bukan nak kutuk sesapa yang guna ayat wempitz tapi nak tegur korang jangan lah buad ayat yang orang susah nak faham and susah nak baca,boleh guna shortform ney tapi berpadapadalah beb,biar orang faham and shortform jangan sampai menukarkan bunyi ayat tu..korang ubahlah,biar orang senang nak baca :) . Okay harap lepas post entry ney takda siapalah yang nak bermusuh atau tak suka dengan Pyka muehehe,kalau tak puas hati mai datang depandepan okay?? :) muuaaahhh :*


*marilah kita jadikan ejaan bahasa kita kepada yang lebih baik :)
*Terima Kasih adek Syafiq Zawari sebab Print Screen muehehe,sememangnya akak lembs nak belajar print screen hehe :)