Assalamualaikum. Now you're currently in my wonderfull blog :> PykaPykot ♥

Saturday, 3 December 2011

rempit style XD



okay look at the picture :) haa amiklah pengajaran..kita orang melayu kann??.so tulis lah elokelok bagi senang orang nak faham jangan tulis macam wemmppiitzz style  :/ orang bukan saja tak faham malah orang fade up nak baca..lagi satu korang bukan nak jimat masa lagi bazer masa and menukarkan bunyi sesuatu perkataan yang menarik kepada tak berapa menarik ada lah,contoh:
--> suka - sukew
--> aku - aquew/aq
PENERANGAN: Yang ney pulak memang lah singkat tapi cuba korang baca betulbetul jadi akiu kann :/ so betulbetul lah tulis perkataan tu .
--> dekat mana - at new
PENERANGAN: New??new kan dalam bahsa eng 'baru' --' haiyaa kenapa letak kat situ beb??tulis lah betubetul sayang.
-->
  itu lah - tuw arh / too arx / to aa
PENERANGAN:
Okay yang ney pulak,korang bayangkan macam mana lah kalau orang matsaleh terbaca ayat korang yang ney,mesti dorang kata kita tak pandai berbahasa eng yelah guna bahasa die di tempat yang tak betul padahal kita bukan guna bahasa die pun jadi,kita punya maruah pun tercemar so guna lah bahasa kita yang sebenarnya :) kan lagi bagus guna ejaan yang betul bagi bahasa kita :)

Okay,Pyka buad post ney bukan nak kutuk sesapa yang guna ayat wempitz tapi nak tegur korang jangan lah buad ayat yang orang susah nak faham and susah nak baca,boleh guna shortform ney tapi berpadapadalah beb,biar orang faham and shortform jangan sampai menukarkan bunyi ayat tu..korang ubahlah,biar orang senang nak baca :) . Okay harap lepas post entry ney takda siapalah yang nak bermusuh atau tak suka dengan Pyka muehehe,kalau tak puas hati mai datang depandepan okay?? :) muuaaahhh :*


*marilah kita jadikan ejaan bahasa kita kepada yang lebih baik :)
*Terima Kasih adek Syafiq Zawari sebab Print Screen muehehe,sememangnya akak lembs nak belajar print screen hehe :)

0 doakan pyka: