Assalamualaikum. Now you're currently in my wonderfull blog :> PykaPykot ♥

Saturday, 21 November 2015

Ore harap ore panda kecek kelate pah teley nasi kabu


This week aku makan Nasi Kerabu mama Mimi yang masak whuw finally dapat rasa Nasi Kerabu yang betul betul sedap. Sebelum ni aku beli kat kedai. Sedap jugak tapi bahan dia tak cukup macam yang mama Mimi buat. Semua complete! Yang kat kedai tu, sayur dia sikit. Kuah dia tak kick. Percaya atau tidak, aku habiskan satu pinggan tu hihihi gila tak? sumpah aku suka gila Nasi Kerabu.

Nanti mengandung kalau aku ngidam Nasi Kerabu. Memang aku upah mama mimi buatkan hahaha

Aku ni nak kata ada darah Pantai timur, memang takda langsung. Setitik pun takda. Aku lahir pun kat blah utara. Membesar kat blah Selatan. Mak aku orang Perak, ayah orang Kedah so aku ni mix Perak + Kedah tapi suka makan Nasi Kerabu hahaha

Bukan nak kata aku tak suka pasemboq/ nasi lemak royale/ nasi kandaq. Aku suka tapi tak segila Nasi kerabu. Nasi kerabu ni aku hadap hari-hari sumpah tak jemu. Mungkin sebab budu hahaha entahla. Citarasa masing-masing kan. Elak dapat suami ore kelate jah nim hihihi naahh boleh doh kecek kelate sikik sikik kuikuikui

If you guys nak order. Boleh la contact si Mimi ni. Click ja kat mana-mana nama dia tu. Dapatla contact dia hiks!

#PikaGilaNasiKerabu



0 doakan pyka: